Akademska poletna šola v okvirju projekta Obzorje 2020 – Heat-to-Fuel

Heat-to-Fuel: Naslednja generacija trajnostnih biogoriv

Heat-to-Fuel je projekt, ki ga financira EU Obzorje 2020 in ga izvaja 14 partnerjev iz vse Evrope, katerega cilj je zagotoviti naslednjo generacijo tehnologij za proizvodnjo biogoriv, ki podpirajo razogljičenje transportnega sektorja. Partnerji projekta Heat-to-Fuel imajo več kot 100 let kombiniranega sektorskega strokovnega znanja in izkušenj pri proizvodnji biogoriv, v projekt pa bodo vključili vodilne predstavitvene  in demonstracijske zmogljivosti ter objekte, ki temeljijo na ključnih industrijskih in akademskih partnerjih.

Digitalna / virtualna poletna šola

Ponedeljek 5.6.2021, 09:00-15:30

Podjetje Bioenergy and Sustainable Technologies GmbH (BEST GmbH) organizira spletno / virtualno poletno šolo skupaj z akademskimi partnerji HtF projekta TU Wien in POLITO. Poletna šola je namenjena pregledu postopka HtF, ki združuje inovativne procesne verige – suho in mokro pot.

V času poletne šole bo s predavanji podan pregled ključnih korakov teh inovativnih procesov. Ključna predavanja, skozi katera bo predstavljen dosežen napredek na posameznih raziskovalnih področjih, temeljijo na pristopu »3 diapozitivi v 10 minutah«.  Zaključek poletne šole bo predstavljala odprta razprava o doseženih rezultatih, sodelujoči učenci pa so vljudno vabljeni, da s člani HtF delijo svoje mnenje in razmišljanja o izidu projekta ter opredelijo nove ideje in možnosti projekta.

Udeležba na digitalni/virtualni poletni šoli je brezplačna.
Prijave sprejemamo na sledeči povezavi: https://register.gotowebinar.com/register/4829539268931880203

Agenda je na voljo na tej povezavi: Summer_School_HtF_20210602